Skip to main content

Estonya Startup Vizesi Başvurusu 🇪🇪

Estonya Startup Vizesi, Avrupa’daki en inovatif startup vize programlarının başında gelmektedir.

Gerek Estonya’nın sahip olduğu dijital devlet sistemi, gerek ülkenin sahip olduğu canlı startup ekosistemi, işlerini Avrupa’da büyütmek isteyen girişimciler için güzel bir fırsat sunar.

Estonya Startup Vize programı da diğer startup vize programları gibi dijital bir iş modeline sahip startup kurucularına özel başlatılmış bir programdır. Startup vize başvurusundan onay almak adına startupınızın zorunlu tutarda bir ciro elde etmesi de beklenmez.‍

Doğru şekilde hazırlanmış startup iş planınız ve videolu sunum ile başvurunuz online şekilde yapılır ve 4 hafta gibi kısa bir sürede sonuçlanır.‍

Başvuru esnasında herhangi bir mülakat söz konusu değildir.

Startup vize başvurusu olumlu sonuçlanan startup kurucuları ve yakın aile bireyleri, bu aşamadan sonra Estonya Büyükelçilikleri üzerinden uzun süreli oturum iznine başvuru yapıp, ilk başvuruda Estonya üzerinden 1-5 sene arasında oturum izni kartı alabilirler.

Startup vizesi başvurusu esnasında kurucuların Estonya’da şirket kurma zorunluluğu yoktur. Startup vizeniz onaylandıktan sonra, oturum izni başvurusu aşamasına geçildiğinde Estonya’da şirket kurmak gerekir ve oturum izinleri tüm kurucular adına Estonya’da kurdukları şirket üzerinden verilir.

‍Kurucuların eşleri ve varsa çocukları da, kuruculara bağlı olarak oturum izni sahibi olma hakkı elde ederler.

🚀 Dijital Göçebe, Avrupa startup ekosisteminde sahip olduğu tecrübelere istinaden ve pratik ettiği yüzlerce başvuru sayesinde, iş modeli uygun olan girişimcilerin startup vize başvurularını Estonya startup komitesine en doğru şekilde yapıp, çok yüksek oranda onay alması için bu önemli süreçte girişimcilere birebir destek vermektedir.

Hangi İş Modelleri Kabul Edilir?

Estonya Startup Vizesi için başvuru yapmak isteyen ve Dijital Göçebe’den destek almak isteyen girişimcilerin;

✅ Dijital tabanlı (mobil yada web tabanlı bir uygulama, SaaS, online pazaryeri, mobil oyun vb.) ve ölçeklenebilir bir iş modeline sahip olmaları gerekmektedir.

⛔ Geleneksel iş modelleri yada ajans, danışmanlık vb. iş modelleri Estonya Startup Vizesi’ne başvuru yapmak için uygun değildir.

 

Estonya Startup Vizesinin Avantajları:

Estonya Startup Vizesi, Estonya’nın startup ekosistemine dahil olmak isteyen Türk girişimcilere aşağıda belirtilen avantajları sunar:

👉 Dijital devlet sistemi: Oy kullanmanın dahi 20 senedir online şekilde yapıldığı, dünyanın en teknolojik devlet sistemine sahip Estonya startup ekosisteminde iş yapmak ve yaşamak, girişimcilerin neredeyse tüm bürokratik ve yasal işlemlerini online yapabiliyor olmasından ötürü girişimciler için çok fazla zaman kazandırır.

👉 Avrupa’nın Silicon Vadisi: Avrupa’nın Silicon Vadisi olarak adlandırılan Estonya, Avrupa’da kişi başına düşen en fazla startup’a sahip ülkedir. Skype, Bolt, Wise gibi Unicorn firmalara da ev sahipliği yapan Estonya, yabancı startup kurucuları için oldukça canlı ve ilham verici bir girişimci ekosistemine sahiptir.

👉 Vergisel Avantajlar: Estonya Startup Vizesi ile Estonya’nın startup ekosistemine de dahil olmanın yanı sıra, Estonya’da online şekilde kurup yönetebileceğiniz şirketiniz için vergisel olarak da bir çok avantaj vardır. Hisse sermayesi dahi olmadan şirket kurabilirsiniz, kar payı dağıtmadan 0% kurumlar vergisi ile tüm kazançlarınızı startup’ınızı büyütmek için kullanabilirsiniz.

👉 Avrupa Schengen’de Dolaşım: Tabiki de Estonya’nın Schengen’e dahil olması, Estonya Startup Vizesi programı sayesinde Estonya’dan oturum izni alan kurucuların tüm Avrupa’da serbest seyahat halinde olabilmelerine de olanak tanır.

Bize Yazın
💬 Whatsapp ile mesaj gönder
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabiliriz?